Aktualno Hrvatska Hrvatska i svijet

Danas veliki prosvjed, direktorica koja je radnicima Varteksa nudila 50 eura da ne štrajkaju dala neopozivu ostavku

Jelena Bošnjak, sad već bivša predsjednica Uprave, modna je dizajnerica koja, tvrde radnici, uopće ni ne dolazi na posao u Varaždin

Prosvjed radnika tvrtke Varteks koji su u štrajku već četvrti dan najavljen je za petak, javljaju iz Udruge radničkih sindikata Hrvatske.

Iz Varteksa je stiglo i priopćenje u kojem kažu da je jedan od dioničara Stjepan Čajić ponudio zajam kojim bi se isplatile sve zaostale plaće i kupile tkanine. Također spominju da im se obratio ministar gospodarstva Damir Habijan, s kojim planiraju sastanak te mu se zahvaljuju na “volji za pomoć”, prenosi Slobodna Dalmacija.

  • Dioničar Stjepan Čajić ponudio nam je zajam kojim bi se isplatile sve zaostale plaće i kupile tkanine, pod uvjetom da mu se taj novac vrati ove godine od jednog posla iz kojeg se trebao vratiti dio kredita Zagrebačke banke i Hrvatske banke za obnovu i razvoj, a koji su najveći vjerovnici Varteksa. Smatramo da nam je ovo najrealnija šansa da prebrodimo ovu krizu u kratkom roku te da su ključevi rješenja i sudbina Varteksa sad u rukama Zagrebačke banke i Hrvatske banke za obnovu i razvoj, čiji odgovor s nestrpljenjem iščekujemo. Bankama poručujemo da su njihovi zajmovi ionako potpuno osigurani te da nas pričekaju s naplatom – stoji u priopćenju koje ne potpisuje Uprava, nego Korporativne komunikacije Varteksa.

U međuvremenu, kako su izvijestili na Zagrebačkoj burzi, račun Varteksa je blokiran, a iz tvrtke su objasnili kako je došlo do toga.

  • Izvještavamo investicijsku javnost da je račun društva blokiran s osnova predaje zahtjeva za prisilnu naplatu, u svrhu isplate plaća radnicima – rekli su u varaždinskoj tvrtki.

Direktorica Varteksa Jelena Bošnjak podnijela je neopozivu ostavku.

Bošnjak, sad već bivša predsjednica Uprave, dalmatinska je modna dizajnerica koja, kako tvrde radnici, uopće ni ne dolazi na posao u Varaždin. U dopisu radnicima prije neki dan poslala je ponudu da će, ne uđu li u štrajk, biti nagrađeni s 50 eura. Prije dolaska na vodeću poziciju u tvrtku s velikim problemima, radila je kao modna kolumnistica na lokalnom portalu. Iz Kaštela je, a školovala se, piše na društvenim mrežama, na Institutu Callegari za modu i dizajn. (L.G., jutarnji.hr)