Aktualno Hrvatska Hrvatska i svijet

Novi ministar i potpredsjednik Vlade: ‘Magistar sam, studirao sam 3 godine. Da, 5 godina… Ne razumijem‘

Dabro, nekadašnji HDZ-ovac koji je 2021. napustio stranku, dobio je resor poljoprivrede, a bit će i potpredsjednik Vlade

Predsjednik Domovinskog pokreta (DP) Ivan Penava na današnjoj je konferenciji za novinare predstavio ministre koji će iz DP-ove kvote ući u Vladu.

To su Ivan Šipić, Josip Dabro i Ante Šušnjar.

Dabro, nekadašnji HDZ-ovac koji je 2021. napustio stranku, dobio je resor poljoprivrede, a bit će i potpredsjednik Vlade.

Inače, transfer Dabre iz HDZ-a u DP bio je predstavljen na posebnoj konferenciji za medije u ožujku 2021., a novinari su ga tada tražili da objasni nejasnoće oko njegove stručne spreme.
Dabro je tada upitan što je točno po struci te kada je i gdje završio fakultet.

  • Po struci sam magistar kineziologije, završio sam 2013. Kineziološki fakultet u Zagrebu. To je tri godine – rekao je Dabro, na što je jedna novinarka reagirala kazavši da s tri godine fakulteta ne može biti magistar kineziologije.
  • Rekao sam magistar kineziologije – ponovio je, na što je rečeno da za to treba pet godina studija.
  • Da, pet godina. Ne razumijem pitanje… Studirao sam pet godina. Imam zvanje magistra kineziologije – zaključio je, a nakon ‘pressice‘ prišao je novinarima kazavši kako ga je pitanje zateklo, da se malo zbunio, pa je želio pojasniti sve oko svoga zvanja.
  • Završio sam 2013. trogodišnji studij na KF u Zagrebu i stekao zvanje prvostupnika kondicijske pripreme. Nakon toga sam na Edukacijskom fakultetu u Travniku položio razliku ispita, i 2018. završio četiri godine smjera Opća kineziologija, a potom i dodatnu petu godinu te 2019. diplomirao i stekao zvanje magistra kineziologije, što mi je Agencija za znanost i visoko obrazovanje Republike Hrvatske nostrificirala 2019. godine – rekao je Dabro, koji je novinarima naknadno poslao i svoje skenirane diplome te rješenje Agencije o priznavanju diplome iz Travnika. (M.B., jutarnji.hr)