Aktualno Hrvatska Hrvatska i svijet

Drama u zagrebačkoj školi: Učiteljica se zaključala u razred s ostalom djecom zbog roditelja jednog učenika

Drama u zagrebačkoj osnovnoj školi gdje se učiteljica zaključala u učionicu zbog roditelja jednog učenika s kojim već dulje vrijeme postoji problem. Kako roditelji tvrde, dječak je zlostavljao ostale učenike zbog čega je odlukom nadležnih tijela izdvojen iz učionice. No, danas su stigli njegovi roditelji koji su inzistirali na njegovom povratku u učionicu, pa je učiteljica iz preventivnih i sigurnosnih razloga, kako kaže ravnateljica, zaključala učionicu. Zbog svega toga pozvana je policija, a zabrinuti roditelji ostalih učenika okupili su se ispred škole.

Policija je potvrdila da su jutros bili u školi, ali da nisu utvrđeni elementi prekršajnog ili kaznenog djela.

Naime, riječ je o školi gdje već pola godine traje agonija, a o čemu je javljao RTL.
Jedan učenik terorizira sve druge – tvrde roditelji ostale djece. Udara ih šakom, seksualno zlostavlja, tuče – objašnjavaju roditelji. Dva tjedna djecu nisu puštali u školu, žalili su se ravnateljici, centru za socijalnu skrb, Ministarstvu obrazovanja, no odlazak u školu za njihovu djecu i dalje je traumatičan. Ljute se na sustav koji im ne želi ili ne može pomoći.
Inače, roditelji su za RTL nedavno ispričali da mjesecima žive u strahu zbog sigurnosti djece. “To su bili udarci šakama u glavu, bacanje djece u zrak, seksualno uznemiravanje, guranje ruke u međunožje pa prenošenje tih istih ruku drugim djevojčicama”, rekla je majka jednog djeteta.

Od 16 učenika u razredu, 10 ih je zatražilo psihološku pomoć. Obratili su se ravnateljici, koja, kažu, ignorira problem. Kad više nisu znali što bi, odluči su djecu ne puštati u školu. Roditelji žrtava završili su na socijalnoj službi.

“Mi smo morali voditi razgovore sa socijalnom službom zašto naše dijete ne ide u školu. Nismo mi djecu poslali na skijanje na dva tjedna. Dakle mi smo isključivo iz straha ostavili djecu kod kuće jer ne znamo šta će se desiti dalje u školi”, rekao je otac djeteta iz razreda za RTL. (rtl)