Aktualno Hrvatska Hrvatska i svijet

Kandidati za gradonačelnika Gospića testirani na droge; nalazi negativni

Nakon videa koji se pojavio na društvenim mrežama, u kojemu kandidat za gradonačelnika Gospića Darko Milinović govori da je 70 posto građana Gospića napušeno, jedan internetski portal pozvao je sve kandidate na testiranje na droge. Svi su se odazvali, i svi su bili negativni.

Borba počela žestoko

Borba za gradonačelničko mjesto počela je žestoko. Joso Vrkljan, Milinovićev protukandidat, objavio je video Darka Milinovića u opuštenom izdanju. Komentirajući video, Milinović kaže da se samo šalio u društvu prijatelja.

– Zbog moje malo zafrkancije, ona je neprimjerena u jednom dijelu i zato se ja ispričavam, rekao je kandidat za gradonačelnika Gospića Darko Milinović, LiPO.

Za protukandidata iz HDZ-a to je jako neukusna šala, ali ima i pozitivnu stranu.

– I ovo je po meni jedan pozitivan put i prema roditeljima i jedan primjer da roditelji ako primijete nešto kod svoje djece da dođu u Zavod za javno zdravstvo i besplatno testiraju svoju djecu, dodao je Joso Vrkljan kandidat HDZ- za gradonačelnika Gospića.

Milinoviću je zasmetao sam termin testiranja, kaže, čekaju ga pacijentice i dvije operacije.
Prljava kampanja

– Pozitivan na Diazepam? Popio sam Normabel jutros prije operacije, naglasio je Milinović.

Za Milinovića ovo je dio prljave kampanje u kojoj protukandidati na čelu sa županom Ernestom Petrijem traže pozornost zbog poraza u prvome krugu izbora.

Milinović je na testiranje pozvao i župana koji se odazvao, ali i prozvao Milinovića jer droga nije šala.

– I da bi on poticao mlađe generacije na konzumiranje opojnih droga i da nije štetna stvar i da bi naknadno govorio da se on šalio, to nije šala, poručio je Ličko-senjski župan Ernest Petry.

Ako nemate program, naravno da ćete prozivati one koji imaju, ističe kandidat HDZ-a Joso Vrkljan, napominjući da kao župan Milinović nije učinio ništa pozitivno za županiju, osim što se sa svima posvađao.
Svi testirani – negativni

Pitali smo Gospićane za mišljenje.

– Sve su kampanje prljave, pa je tako i ova u Gospiću, rekao je Danko Ivšinović.

– Neka se svako testira na drogu, ne samo oni, treba i ove balavce pohvatati, pa nek se testiraju, dodao je Mile Lisac.

Na kraju svi testirani su negativni što je za pohvalu, a tko će zasjesti u fotelju gradonačelnika znat će se 23. ovoga mjeseca nakon drugog kruga izbora. (hrt)