Aktualno Hrvatska Hrvatska i svijet

Vratio se na HRT i odmah ispalio neukusne komentare, u studiju se smijali: ‘Dolazi nam 400.000 Nepalaca, ovih, onih…‘

Kontroverzne izjave mu nisu strane

Broji se sitno do početka Europskog prvenstva u Njemačkoj. Shodno tomu, na HRT-u je prikazana uvodna emisija, a za stručnog analitičara je, između ostalih, i ovaj put angažiran Joško Jeličić.

Jeličiću kontrovezni komentari nisu strani, ali večerašnji izlaze izvan kategorija samog nogometa.

““Mi nemamo brzinu, dubinu ni izolacijske igrače. Nemamo jer nam je takva genetika, a nismo bili ni kolonijalna sila. Tko je brz u Španjolskoj? Lamine Yamal i Nico Williams. U Francuskoj neću ni spominjati, a Jérémy Doku u Belgiji.

Hoćemo slati djecu u Afriku umjesto u Irsku? S obzirom na podatke Hrvatske udruge poslodavaca, projekcija je da će za dvije godine kod nas biti 400.000 Nepalaca, ovih, onih… Ne da nećemo dobiti na brzini, nego ćemo izgubiti na skok-igri”, bubnuo je Jeličić, a u studiju su se počeli smijati na neumjesne komentare.

Ubrzo je krenuo analizirati i reprezentaciju Srbije.

“Što se tiče Srba, i to u smislu ega i njihovih unutarnjih problema, meni je drago da su oni na natjecanju. Neće biti dosadno, pogotovo ako u prvoj utakmici izgube, što je očekivano. Nadam se da se neće raspasti, onda će biti puno materijala, već dugo nismo vidjeli tko je s kim, tko koga i tako… Ono što je njihov problem, njihov izbornik ništa ne donosi toj ekipi.

Moraju imati jasniju hijerarhiju, ne u smislu tko je veća zvijezda. Piksi i njegove izjave, gledalo smo kako psuje svog igrača u prijateljskoj utakmici, radi sve ono zbog čega oni već dugo godina nemaju i vjerojatno nikad neće ni imati kult reprezentacije”, zaključio je.

Emisiju pogledajte na stranicama HRT-a. (L.G., jutarnji.hr)