Aktualno Hrvatska Hrvatska i svijet

Ante Ćorušić ponovno imenovan ravnateljem Rebra! Dva uvjeta nije zadovoljavao, a potom je Statut prekrojen…

Upravno vijeće na čijem je čelu ekonomistica Iskra Primorac izbrisalo je dvije odredbe i tako prekrojilo statut po Ćorušićevoj mjeri

Klinički bolnički centar Zagreb za N1 je potvrdio da je dosadašnji ravnatelj Ante Ćorušić ponovno imenovan ravnateljem.

Podsjetimo, ministar zdravstva Vili Beroš u srijedu je na pitanje novinara samo odgovorio “to vam je riješeno”, ali do ovog trenutka ta odluka nigdje nije bila službeno objavljena. N1 je stoga kontaktirao bolnicu, a njihov odgovor prenosimo u cijelosti:

“Sukladno Odluci Upravnog vijeća raspisan je javni natječaj za izbor i imenovanje ravnatelja Kliničkog bolničkog centra Zagreb.

Javni natječaj objavljen je na mrežnim stranicama Kliničkog bolničkog centra Zagreb, Hrvatskog zavoda za zapošljavanje te u „Narodnim novinama” dana 24. travnja 2024. godine, s rokom za podnošenje ponuda od 15 dana, zaključno s danom 9. svibnja 2024. godine. U otvorenom roku na natječaj su pristigle dvije prijave kandidata, koje su bile pravovremene i uredne.

Upravno vijeće KBC-a Zagreb dana 28.05.2024. godine obavilo razgovor s oba kandidata te je nakon što su se kandidati predstavili i iznijeli program rada i razvoja KBC-a Zagreb za naredno mandatno razdoblje, jednoglasno donijelo Odluku o izboru i imenovanju ravnatelja KBC-a Zagreb, kojom se za ravnatelja KBC-a Zagreb izabire i imenuje prof.dr.sc. Ante Ćorušić, dr. med.

Na Odluku o izboru i imenovanju ravnatelja Kliničkog bolničkog centra Zagreb ministar zdravstva dao je suglasnost dana 31.05.2024.godine”, rekli su iz Kliničkog bolničkog centra Zagreb za N1.

Podsjetimo, natječaj je izazvao mnogo kontroverzi jer je promijenjena dugogodišnja praksa i izbačena su dva uvjeta koja Ante Ćorušić nije zadovoljavao.

Naime, Upravno vijeće na čijem je čelu ekonomistica Iskra Primorac izbrisalo je dvije odredbe i tako prekrojilo statut po Ćorušićevoj mjeri, o čemu je Jutarnji opširno pisao. (S.Ž., jutarnji.hr)