Aktualno Hrvatska Hrvatska i svijet

Ovim stravičnim porukama osmaši se opraštaju od nastavnika, ravnateljica zgrožena: ‘Zvali smo policiju‘

Nisam ovo nikad doživjela, a radim 43 godine, ovo je govor mržnje. Zvali smo i policiju, ali i roditelje učenika,kaže ravnateljica

Zadnji je dan škole. Posebno je to važan dan osmašima, koji u petak posljednji put sjedaju u osnovnoškolske klupe. Svi oni nekako će i obilježiti taj dan, najčešće druženjem, ponekad i pokojom bezazlenom psinom. No nekolicina osmaša Osnovne škole “Marjan” odlučila je zadnji dan škole obilježiti na zaista neprimjeren način.

Naime, na ogradu igrališta u blizini škole postavili su nekoliko potpuno neprimjerenih natpisa u kojima spominju ravnateljicu i neke profesore. Sadržaj natpisa Slobodna Dalmacija odlučila je ne prenositi jer je zaista vulgaran i definitivno nije primjeren djeci od 13 ili 14 godina.

– Uz ovakvu mladost ne moramo se brinuti za budućnost jer ju nemamo – komentirao je slučaj čitatelj koji je snimio ovaj užas.

Zbog cijele situacije kontaktirana je i ravnateljica Zdenka Barović, koja kaže da u 43 godine svog radnog staža nije doživjela ovakvo što.

– Što da vam kažem, ja sam na bolovanju i cijelo jutro sam u kontaktu s kolegama iz škole. Nisam ovo nikad doživjela, a radim 43 godine, ovo je govor mržnje. Zvali smo i policiju, ali i roditelje učenika – rekla je ravnateljica za Slobodnu Dalmaciju.

Policija je pak oko 7.30 sati zaprimila dojavu da se ispred škole koristila pirotehnika, ali pri dolasku nisu pronašli elemente za daljnje postupanje.

– Danas smo pojačano angažirani kako bismo prevenirali sve moguće incidente, nadamo se da do njih neće doći jer je velik broj kolega na terenu – rekli su iz PU splitsko-dalmatinske. (P. Klarić, jutarnji.hr)