Aktualno Hrvatska Hrvatska i svijet

Milinović novi gradonačelnik Gospića

Predsjednik stranke LiPO Darko Milinović novi je gradonačelnik Gospića s više od 51% osvojenih glasova u drugom krugu na prijevremenim izborima na kojima mu je protukandidat bio Joso Vrkljan (HDZ).

Darku Milinoviću, koji je u svojoj političkoj karijeri bio HDZ-ov ministar zdravstva i župan, gradonačelnički mandat trajat će do redovnih lokalnih izbora u svibnju iduće godine. Glasovanju je pristupilo 55,37% birača od oko 10.300 Gospićana s pravom glasa.

Milinović i njegov zamjenik Ivica Kovačević osvojili su 2956 glasova, a njegov protukandidat iz HDZ-a Joso Vrkljan 2601.

Na društvenoj mreži Facebook Milinović je kratko objavio: “Hvala svima… Vraćam se, Gospiću tebi…”.

  • Presudila je ljubav prema Gospiću, presudile su Gospićanke i Gospićani, ali nema velike euforije. Ovaj grad treba promjene, ovaj grad treba nove ceste, uređena groblja, nove dječje vrtiće. Ne smiju se ljudi u ovom gradu bojati da njihovo dijete neće biti upisano u vrtić, izjavio je Milinović.
  • Najprije zahvala svim biračima koji su danas izašli na biralište i zahvala naravno momu protukandidatu kandidatu gospodinu Milinoviću na pobjedi. Razlika je bila tjesna, 353 glasa i to je to. Još jednom čestitam Darku Milinoviću na pobjedi, rekao je Vrkljan.
    Putem medija Milinović je poručio da je to veličanstvena pobjeda, te da to nije samo njegov povratak, već i povratak Gospića u hrvatsku politiku.

Prijevremeni izbori raspisani su jer je izvršna vlast dosadašnjeg gradonačelnika Karla Starčevića iz Hrvatske stranke prava povukla prijedlog proračuna za 2024. a nije predložila novi. (Dnevnik/P.F./A.D./HRT/Hina)