Aktualno OG sada Ogulin

I u Ogulinu sportski praznici

Na čak 98 lokacija diljem Hrvatske započela je provedba besplatnog ljetnog sportskog programa Sportski praznici. Na popisu gradova našao se i Ogulin, jer se ovaj program provodi u obje ogulinske osnovne škole: Prvoj osnovnoj školi i OŠ “Ivane Brlić-Mažuranić”. Program se provodi uz punu podršku Ministarstva turizma i sporta, a u suradnji sa županijskim školskim sportskim savezima i školskim sportskim savezom grada Zagreba.

Provedba traje tri tjedna, pod vodstvom kineziologa, odnosno nastavnika tjelesne i zdravstvene kulture. Sudjelovanje je za zainteresirane učenike besplatno, a svaki polaznik programa dobiva majicu i obrok na dnevnoj bazi.

Iako se program provodi u jutarnjim satima, to nije spriječilo djecu koja su na ljetnim praznicima, da dođu u školu i uživaju u sportskim sadržajima koje su za njih pripremili njihovi nastavnici tjelesnog odgoja.

Na društvenim mrežama su profesori tjelesne kulture ogulinske Prve osnovne škole napisali da su zadovoljni odazivom učenika, koji je u ovom prvom tjednu provedbe maksimalan.