Aktualno Hrvatska i svijet Svijet

Ruski ministar obrane bjesni na Amerikance, dao naredbu Glavnom stožeru vojske: ‘Hitno riješite te provokacije!‘

Ministarstvo je u priopćenju navelo da je primijetilo povećanu aktivnost američkih bespilotnih letjelica iznad Crnog mora

Ruski ministar obrane Andrej Belousov naredio je Glavnom stožeru vojske da iznese prijedloge o tome kako se brzo nositi s “provokacijama” američkih strateških bespilotnih letjelica koje djeluju iznad Crnog mora, priopćilo je u petak ministarstvo obrane.

Ministarstvo je u priopćenju navelo da je primijetilo povećanu aktivnost američkih bespilotnih letjelica u tom području za koje je rečeno da su izviđale i prikupljale informacije za ciljanje zapadnog oružja visoke preciznosti koje Ukrajina koristi za napade na ruske objekte.

“To pokazuje sve veću uključenost Sjedinjenih Država i zemalja NATO-a u sukob u Ukrajini na strani kijevskog režima”, priopćilo je ministarstvo obrane.

“Takvi letovi višestruko povećavaju vjerojatnost incidenata u zračnom prostoru s ruskim zrakoplovima, što povećava rizik od izravnog sukoba između (NATO) saveza i Ruske Federacije.”
Rečeno je da će zemlje NATO-a biti odgovorne za sve takve incidente.

U izjavi se ne spominje Krim, crnomorska ukrajinska regija koju je Moskva anektirala 2014.

Ali ruske vojne objekte na Krimu više puta su gađale ukrajinske snage, uključujući zapadnim projektilima. (Hina, jutarnji.hr)