Aktualno Hrvatska Hrvatska i svijet

Pokrenuta inicijativa za odgodom početka nastave u rujnu

Sljedeća školska godina počinje 2. rujna, a ovih se dana ponovno raspravlja o odgodi. Pokrenuta je inicijativa za odgodom početka nastave, jer, kako se navodi, početkom rujna još uvijek je jako vruće, a i turistička sezona još traje.

Ideju o kasnijem početku školske godine podupiru primorske županije jer je učenicima teško sjediti u učionicama koje većinom, nisu klimatizirane. Zadarski ravnatelji podržavaju prijedlog ako se ukinu zimski praznici u veljači.

  • Što se tiče uvjeta u školama i s obzirom na to da većina učionica u našem gradu nisu klimatizirane, bilo bi dobro da nastava krene što kasnije, a da što prije završi, kaže Dražen Adžić, ravnatelj OŠ Š. K. Benje.
  • Podržavam ideju da nastava počne kasnije u rujnu. Međutim, ono što držim još većim problemom i na što bih htjela skrenuti pozornost je da nastava posljednjih godina završava dosta kasno. Moram priznati da su zadnja dva tjedna bila iznimno naporna, kako za učenike, tako i za učitelje, govori Jasmina Matešić, ravnateljica OŠ Krune Krstića.
  • Ja sam u svojoj školi provela kroz nastavničko vijeće anketu i velik dio profesora se složio da bi bilo dobro da se odgodi početak školske godine, kaže Jelena Gulan, ravnateljica Poljoprivredne, prehrambene i veterinarske škole Stanka Ožanića. (hrt.hr)