Aktualno OG sada Ogulin

Otvorena izložba “Viribus unitis” – 130 godina ujedinjenih snaga Hrvatskog pjevačkog društva “Klek” Ogulin

U izložbenom prostoru Zavičajnog muzeja Ogulin, na 1. katu, sinoć je upriličeno svečano otvorenje izložbe “Viribus unitis” – 130 godina ujedinjenih snaga Hrvatskog pjevačkog društva “Klek” Ogulin.

Izložba je otvorena u nazočnosti članova Društva, te uzvanika, među kojima je bio i gradonačelnik Dalibor Domitrović. Svečani ton činu otvorenja dala je na samom početku pjesma koji su izveli članovi HPD-a Klek, pod ravnanjem gđe Lidije Stipetić.

Riječi dobrodošlice okupljenim uzvanicima uputila je ravnateljica ogulinskog Zavičajnog muzeja Ana Krznarić. Nazočne je upoznala s nastankom ove vrijedne izložbe, a, prema njenim riječima, ona donosi uvid u vrijednu arhivsku građu koju su članovi Društva desetljećima marljivo skupljali i čuvali.

Izložba, inače, obiluje fotografijama, dokumentima, diplomama i spomenicama, te uspomenama na koncerte, pokladne zabave, putovanja i natjecateljske nastupe zbora koji je kroz izazovnu povijest i mnoge neizvjesne trenutke svojim ujedinjenim snagama zadržao kontinuitet gotovo bez prekida.

Nazočnima se zatim obratila predsjednica Društva Milka Trninić koja je, prisjetivši se nekih izazovnih trenutaka iz povijesti Društva, najavila i daljnje aktivnosti vezane uz proslavu ove velike obljetnice.

Izložbu je potom službeno proglasio otvorenom gradonačelnik Dalibor Domitrović. U prigodnom govoru uputio je članovima Društva čestitke na njihovom dosadašnjem radu i ostvarenim uspjesima. Ujedno je naglasio ulogu i značaj kojeg HPD “Klek” ima u životu našeg grada.

Otvorenje izložbe okončano je ponovno pjesmom u izvedbi članova Društva, a pod ravnanjem Lidije Stipetić. Izložba će biti otvorena sve do 2. rujna, a možete ju besplatno razgledati u radnom vremenu Muzeja.