Aktualno Hrvatska Hrvatska i svijet

Štete na kućama u Bošnjacima danas bi trebale biti popisane

Nastavlja se sanacija posljedica olujnog nevremena u Bošnjacima. Stanovnicima Bošnjaka u sanaciji od jučer pomaže i vojska. Najviše je posla na krovovima i zamjeni crjepova kojih nedostaje. Dio sela bit će bez struje do nedjelje.

U nastavku sanacije olujnog nevremena već drugi dan pomažu i pripadnici Hrvatske vojske. Pomažu prvenstveno u sanaciji krovova, odvoženju starog polupanog crijepa i čišćenju okolice kuća.

Nedostaje crjepova i građevinara

Sanacija krovova bi trebala biti gotova, prema riječima načelnika Bošnjaka nakon jučerašnjeg susreta s premijerom Andrejem Plenkovićem, do sredine idućeg tjedna. Električna energija postepeno se vraća u selo Bošnjake, ima je 90% kuća, kazala je za podnevni Dnevnik HTV-a novinarka Vanessa Kupina.

  • Nedostaje crijepa biber. Ljudi se nadaju da će ih stići dovoljno za cijelo selo. A nedostaje i građevinara kako bi se krovovi što prije sanirali. Mještani pak kažu kako “ruku” imaju dovoljno, dodaje novinarka.

Danas bi trebala biti popisana sva šteta na kućama i gospodarskim objektima.
Novinarka Vanessa Kupina izjavila je za Vijesti HTV-a da su krovišta sanirana za 55% kućanstava.

  • U selu se boje prve kiše i hoće li sve na vrijeme biti sanirano. Nakon sastanka s premijerom Andrejem Plenkovićem rečeno je da bi sanacija obiteljskih kuća trebala biti gotova do sredine idućega tjedna, kazala je.

Devedeset posto kućanstava ima električnu energiju, a za sva kućanstva trebala bi se vratiti sutra.

Na terenu je danas i 25 inženjera građevinske struke koji su došli volontirati ondje, prvenstveno s područja Osječko-barańjske županije. (Vanessa Kupina/S.M./Dnevnik/HRT)