Aktualno Hrvatska i svijet Svijet

Šok u sudnici: Osumnjičeni za ubojstvo Danke tvrdi da je nije ni vidio ni ubio. Prije 3 mjeseca priznao zločin

Dejan Dragijević, jedan od osumnjičenih za ubojstvo malene Danke Ilić, saslušan je u Višem javnom tužiteljstvu u Zaječaru. Novo ročište zakazano je na zahtjev osumnjičenika koji je nakon uhićenja tužiteljstvu priznao da je sa Srđanom Jankovićem djevojčicu udario automobilom, strpao u automobil i tijelo bacio na smetlište. Drugi osumnjičenik za ovaj zločin Srđan Janković nedavno je na ponovljenom ročištu negirao ubojstvo, a nakon uhićenja se branio šutnjom.

Dejan Dragijević, na saslušanju u Tužiteljstvu tvrdi da “dijete nije vidio, nije automobilom udario, niti udavio”, doznaje Telegraf.rs. Ovo je izazvalo veliki šok jer je sada porekao sve ono o čemu je prvobitno svjedočio.

Dragijević je prilikom dolaska u Tužiteljstvo na sebi imao bijelu majcu, lisice na rukama…Pognute glave ušao je u tužiteljstvo.
Osim Dejana Dragijevića i Srđana Jankovića, u ovom slučaju osumnjičen je i otac Dejana Dragijevića zbog sumnje da je pomogao sinu da premjesti tijelo djevojčice. Janković i Dragijević su u pritvoru, a Radoslav, otac osumnjičenog Dejana, nedavno je pušten da se brani sa slobode. Dejanov brat Dalibor Dragojević preminuo je 7. travnja u prostorijama Policijske uprave u Boru tijekom zadržavanja.
Podsjetimo, za monstruozan zločin koji je potresao regiju osumnjičeni su Srđan Janković (50) iz sela Luka i Dejan Dragijević (50) iz sela Zlot koji su uhićeni 4. travnja kad su priznali da su djevojčicu udarili automobilom, ugušili je, a zatim se riješili tijela.

Na dan kada je malena Danka nestala, njezini roditelji vidjeli su osumnjičene u ulici u kojoj su dijete, kako su kasnije priznali, udarili automobilom. Roditelji i osumnjičeni bili su prisutni u isto vrijeme i u tužiteljstvu, pri svjedočenju, ali je Dankin otac nakon toga izjavio da nisu gledali tko sjedi iza njih. Osumnjičeni su, pak, i sami sudjelovali u potrazi za Dankinim tijelom. (rtl)