Aktualno Hrvatska Hrvatska i svijet

Malović više nije šefica SDP-a: “Središnjica Karlovac ostavlja po strani”

Ne mogu i ne slažem se s odlukom predsjedništva SDP-a sastavljanja izbornih listi i donošenja odluka o rednom mjestu, ne meni, već mom gradu Karlovcu. Ne mogu to vjerovati. To je odnos Središnjice prema Karlovcu već zadnjih 20 godina, iz ciklusa u ciklus. Karlovac je ostavljen po strani.

Tim riječima za Radio Mrežnicu svoju ostavku na mjesto šefice karlovačkog SDP-a potvrdila je Dragica Malović koja je članica stranke već više od 20 godina.

Nezadovoljna, ali i razočarana odnosom Središnjice prema lokalnim organizacijama, konkretno kada je riječ o Karlovcu, Malović ističe kako je to jedan od glavnih razloga njezine čvrste, ali i dobro promišljene odluke.

– Prema novom zakonu Sedma izborna jedinica napravljena je tako da je Karlovac najveći grad u istoj izbornoj jedinici, grad koji je donio najveći broj glasova listi SDP-a i partnera. Naprosto, ne mogu i ne slažem se sa odlukom predsjednika o rednom mjestu, i to ne rednom mjestu koje je pripalo meni, već mom gradu. Ne mogu to vjerovati. Međutim, to je nešto što Karlovac prati iz ciklusa u ciklus, govori Malović dodajući da je tu i niz drugih razloga, što osobne što organizacijske prirode, o kojima trenutno dalje ne želi govoriti.

Ono što također upada u oči, na listi SDP-a tu su se našli i drugi ljudi, iz drugih izbornih jedinica, pa i oni koji nisu članovi stranke, što po njezinom mišljenju, dovodi u pitanje rad, trud, odvajanje slobodnog vremena za sve članove karlovačkog SDP-a.

– Smatram da jedna ozbiljna politička stranka ne počiva samo na radu Središnjice, već i na terenskom radu lokalnih organizacija. Bez sinergije jednih i drugih nema uspjeha. Obzirom da je tako napravljeno, predsjednik odlučuje o sastavu tih listi i eto, u ovom trenutku, ja imam drugačije viđenje kako bi to trebalo izgledati jer bi i liste izbornih jedinica trebale održavati i teritorijalnu raspoređenost gradova i mjesta unutar te izborne jedinice. Međutim, predsjedništvo ima drugačiju viziju i to tako godinama.

Karlovac ostaje po strani, jedan je od glavnih razloga ove odluke, ponavlja Malović koja će i dalje ostati aktivna gradska vijećnica i mandat odraditi do kraja, a kako napominje, “dalje će vidjeti što budućnost nosi.”

Što se pak tiče nasljednika, odnosno tko će sada voditi karlovački SDP, trenutno joj nije poznato.

– SDP u 9. mjesecu bira novo vodstvo i nadam se da će biti i drugih kandidata koji bi voljeli obnašati tu funkciju. Treba se promijeniti ta paradigma u glavi našeg vodstva i da će svi zajedno krenuti gledati u istom smjeru. Bez lokalnih organizacija nema jakog SDP-a i nema pobjede na izborima. Smatram da bi svima nama unutar stranke to trebao biti cilj, zaključila je. (radio-mreznica)