Aktualno Hrvatska i svijet Svijet

Trump nastavio vrijeđati Harris, saveznici se zauzimaju za promjenu retorike

Republikanski predsjednički kandidat Donald Trump vrijeđao je demokratsku suparnicu Kamalu Harris i kritizirao njezinu politiku u govoru u srijedu, dok se njegovi saveznici zalažu za promjenu retorike u nadi da će se oporaviti od teškog razdoblja tijekom kojeg je njegovo vodstvo u anketama gotovo nestalo.

Neki saveznici, donatori i savjetnici izrazili su zabrinutost zbog Trumpovih napada na mentalne sposobnosti američke potpredsjednice i sugerirali da se umjesto toga usredotoči na ono za što tvrde da je propala politika koju je Harris promovirala na dužnosti.

Obraćajući se pristašama u Ashevilleu u Sjevernoj Karolini Trump se klonio riječi koje dovode u pitanje rasni identitet Kamale Harris i govorio je o njezinoj politici detaljnije nego na drugim nedavnim događajima.

No nastavio ju je osobno vrijeđati, u jednom ju je trenutku nazvao “glupom”, a njezin smijeh okarakterizirao kao kikotanje rekavši: “To je smijeh osobe koja ima velikih problema”.

Otkako je postala predsjednička kandidatkinja Demokratske stranke, nakon što je predsjednik Joe Biden prošlog mjeseca odustao od vlastite kandidature za reizbor, Harris je dramatično promijenila izbornu utrku./hrt/