Aktualno OG sada Ogulin

Odbor za proslavu Dana grada – očekuju nas izložbe, sportski susreti, koncert Doris Dragović…

Kao što smo već izvijestili, Odbor za proslavu Dana grada održao je dvije sjednice, a na trećoj, koja je održana danas,  pod predsjedanjem gradonačelnika Dalibora Domitrovića, donijet je konačan raspored događanja i utvrđeni svi programi koji će se održati, a koje će grad Ogulin  financirati.

Prijedlozi su pristigli, a prema njima očekuje nas niz zanimljivih sadržaja.

Tako će sve početi 31. kolovoza PagoLand igraonicom  na pomoćnom stadionu NK Ogulin, a u razdoblju od 2. sve do 28. rujna u Gradskoj knjižnici i čitaonici  biti otvorena izložba “Vizure grada” članova Likovnog društva Frankopan “.

U petak, 6. rujna,  bit će otvorena izložba “Upoznajmo Frankopane”, a 7. rujna, u subotu, održat će se 9. Ogulin trail.

U četvrtak, 12. rujna planirano je gostovanje književnice i znanstvenice Tuge Tarle, u sklopu ciklusa “Poniranja” Matice Hrvatske.

Moto klub Vještice za petak, 13. rujna, priprema izložbu povodom 100 godina motociklizma u Karlovačkoj županiji.

Na sam Dan grada i blagdan Uzvišenja Sv. Križa, u subotu 14. rujna, bit će otvoren  teniski turnir za rekreativce Teniskog kluba Frankopan, a taj dan održat će se  svečana sjednica Gradskog vijeća, na kojoj će biti dodijeljena javna priznanja, a potom i sveta misa sa procesijom. Istog dana u gradskom parku lovci će pripremati lovački kotlić, te namjeravaju podijeliti oko tisuću porcija. U organizaciji Udruge žena održavat će se i manifestacija “Domaće u zavičaju bajki”, a  nakon mise i druženje sa župljanima. Nakon susreta povijesnih postrojbi u organizaciji Frankopanske garde, sve će završiti koncertom Doris Dragović.

Toga dana na teniskim će se terenima održati IV turnir Mirko Brkić, a 15. rujna bit će na rasporedu Bajkoviti stolni tenis, izložba DVD-a Ogulin “Ogulinu za puno godina”, te izložba pasa mješanaca i čistokrvnjaka.

Proslava Dana grada završit će 22. rujna koncertom HPD-a Klek “Sinci smo Kleka, zbor smo pjevača”, ženskim rukometnim turnirom u mini rukometu, turnirom Rukometnog kluba Ogulin, a na koncu se priprema i Noć poezije “Gradu na dar” u Đulinom vrtu.

Detaljnije o svim događanjima izvještavat ćemo redovito na našem portalu.