Aktualno Hrvatska Hrvatska i svijet

Radić: Političko nasilje u DP-u

Mario Radić, kandidat za predsjednika Domovinskog pokreta održao je konferenciju za medije, na temu izbornog sabora Domovinskog pokreta.“Vratio sam se sa svih terena, u kontaktu sam danonoćno s članstvom. Članovi su zabrinuti, jer im se ne da da imaju svoje predstavnike pri brojanju glasova. To im neće proći”, rekao je Radić.

Rekao je kako su tražili “puno inicijativa kao što su referendumske inicijative, elektronično glasovanje, dostupnost svih promatrača”, te naglasio da je “skandalozno da ovom trenutku sadašnji, a od sutra bivši predsjednik, to ne dopušta.

Optužio je Ivana Penavu da jučer u Istri nije dobio podršku članstva, već je “na silu objavio da ima podršku te županije”.

Pozvao ga je da se pridruži inicijativi da se usvoje demokratski standardi po principu, jedan član – jedan glas, da sazovu novi sabor, ali, kaže, na to nema odaziva.

Podsjetio je da ga je zvao i na sučeljavanje, te naglasio da poziv i dalje vrijedi.

– Ovo je političko nasilje koje se događa u stranci, ovako demokratska stranka ne može funkcionirati, eventualno u Sjevernoj Koreji, rekao je.

Smatra da je Penava privatizirao stranku i obećao da, kada postane predsjednik stranke, to se više nikada neće dogoditi.

– Ne mogu vjerovati da danas, 2024. godine pričamo na temu da netko želi uzeti kutije odnijeti u mračnu sobicu i pustiti bijeli dim i reći tko je pobijedio, ističe.

Dodao je i da “netko želi ukrasti stranku” te da neće prihvatiti rezultate izbora do kojih će doći na taj način.

– Imamo i drugi prijedlog – imamo 103 glasa, te kutije će biti u glavnoj sobi, pričamo o 10 minuta, pred svim kandidatima i sudionicima izbrojite glasove. Čega se bojite? Ako imaš 75 posto podrške, čega se bojiš, prijatelju, upitao je. (hrt)