Aktualno Hrvatska Hrvatska i svijet

Svadbe postale šokantno skupe: Prosjek je i 25.000 eura, samo za glazbu traže 6500

Vjenčanje je za mnoge najvažniji dan u životu, a sezona vjenčanja je u punom jeku. Iako najvažniji i najsretniji dan – vjenčanja su postala skup sport, kako za mladence tako i za goste. Poskupjelo je sve od dekoracija i hrane pa do crkve. Mladenci muku muče i kalkuliraju kako bi ostali u plusu.

Nije lako ni gostima, vremena kada je 500 kuna bilo dovoljno za stolac i dar davno su iza nas. Danas ta cifra preračunata u eure teško da može pokriti samu cijenu stolca pa ako ste pozvani na vjenčanje ipak morate malo dublje odriješiti kesu.

Odlučili smo istražiti koliko “dublje” i što je danas primjeren poklon na vjenčanju. Zanimalo nas je i koliko ćete potrošiti ako ste zaljubljeni mladi par koji uskoro planira avanturu ili investiciju života zvanu vjenčanje.
Cijene vjenčanja ovise, naravno, o ukusima i željama mladenaca i mogu ići u ekstreme, ali u današnje vrijeme teško da mogu biti niske. Nas je zanimalo kako se kreću cijene prosječnog vjenčanja na koje se odlučuje većina Hrvata. Cijeli članak pročitajte na net.hr