Aktualno OG sada Ogulin

Promet kroz Hreljin Ogulinski i dalje problematičan, ali i rizičan

Od naših sugrađana primili smo pritužbe vezane uz prometovanje cestom D42, konkretno radi se o dionici na području Hreljina Ogulinskog. I sami smo se, prometujući tom dionicom, nedavno uvjerili da je, ionako uzak kolnik razrovan, te na jednoj svojoj polovici zatrpan šljunkom. Stanje na prometnici utječe na normalno odvijanje prometa, te sigurnost svih njegovih sudionika. Vozači, nastojeći izbjeći razrovani dio kolnika, često prelaze na suprotnu stranu prometnice, koja je na određenim dijelovima manjeg stupnja preglednosti, čime se povećava rizik od sudara. Vjerujemo da je stanje na cesti još i teže tijekom kišovitog vremena.

Inače, zamijetili smo da su se u kasno proljeće i početkom ovog ljeta na toj dionici vršili i određeni radovi.

“S obzirom da nam nije poznato tko je bio njihov naručitelj, upit smo poslali zamjeniku gradonačelnika Danielu Vukelji. Zamolili smo ga da nam odgovori je li Grad Ogulin bio naručitelj ovih radova, te, ako je, o kakvim je radovima bila riječ? Pitali smo ga i zašto ova prometnica nije vraćena u svoje prvobitno stanje, te kada to možemo očekivati”- objavio je Radio Ogulin.

Kako navodi, odgovor zamjenika gradonačelnika Daniela Vukelje stigao je vrlo brzo, a u njemu je naveo:

“Vezano za prometnicu koju spominjete, radi se o državnoj cesti oznake D42 koja je u nadležnosti Hrvatskih cesta, a investitor na radovima koje spominjete su Hrvatske vode. Radi se o izmještanju vodoopskrbnog cjevovoda u okviru projekta izgradnje retencije Ogulin.

Prema tome niti je prometnica, a niti projekt u nadležnosti Grada Ogulina. Preporučam da upit pošaljete Hrvatskim vodama i/ili Hrvatskim cestama.”.

Podsjećamo, OGportal je o ovoj problematici već pisao, a odgovor Hrvatskih voda smo dobili i objavili, pod naslovom: “Hrvatske vode ne snose odgovornost za nastale probleme”.

Kad  dobijemo odgovore iz Hrvatskih cesta, objavit ćemo i njih. A u kakvom je stanju prometnica dovoljne govore fotografije snimljene jučer.