Aktualno OG sada Ogulin

Nastavlja se projekt “Napredujem uz podršku”

Iz ogulinske Udruge “Radost” su izvijestili kako nastavljaju s provedbom programa “Napredujem uz podršku”. Nastavak je to trogodišnjeg programa pod nazivom Razvoj i širenje mreže socijalnih usluga za razdoblje od 2023. do 2025.g.. Program je financiran sredstvima Ministarstva rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike, a partneri Udruge Radost u provedbi su Pučko otvoreno učilište Ogulin i Hrvatski zavod za socijalni rad – Područni ured Ogulin.

U sklopu nastavka provedbe programa korisnike i članove Udruge Radost očekuju raznovrsne radionice koje će voditi: mag. kin. Marko Francetić, prof. Ane Musulin, Marijana Marković, te radna terapeutkinja Petra Sabljak.

Oni će, svako u svom području, voditi sportsko-rekreativne radionice, kreativne radionice za odrasle, likovne radionice i radionice kreativnog pisanja.

U ovom razdoblju provedbe, korisnike očekuju i dvije novosti. Iz Udruge Radost tako za 25. rujna najavljuju Festival “Tvoj trenutak, moja svakodnevnica”, koji će se održati na Trgu Petra Stipetića.

Istog dana će se, s početkom u 17 sati, u dvorani POU Ogulin održati tribina na temu osnaživanja obitelji osoba s invaliditetom.

“Cilj nam je potaknuti empatiju i razumijevanje za potrebe osoba s invaliditetom te ukazati na važnost prilagodbe javnog prostora i usluga. Dok tribinom želimo pružiti sveobuhvatnu podršku obiteljima osoba s invaliditetom, kako bi se osjećale povezano s našom zajednicom i imale potrebne informacije i savjete.” – poručuju iz Udruge Radost, te navode kako će uskoro objaviti i raspored radionica i mjesto njihovog održavanja.