Aktualno Hrvatska Hrvatska i svijet

U drugom kolu nagradne igre Porezne uprave provjereno više od milijun računa

Porezna uprava izvijestila je da je završeno drugo kolo nagradnog natjecanja “Bez računa se ne računa”, u sklopu kojeg je provjereno više od milijun računa, a u natjecanju je sudjelovalo gotovo 17.000 igrača, dok je od početka natjecanja provjereno više od 1,8 milijuna računa.

Prema statističkim podacima drugog kola nagradnog natjecanja, 61 posto sudionika su žene, a 39 posto muškaraci, dok je najviše sudionika u dobnoj skupini od 25 do 45 godina. Po broju prijavljenih računa prednjače Grad Zagreb, Osječko-baranjska, Primorsko-goranska i Splitsko-dalmatinska županija, a djelatnosti iz kojih se najviše provjeravaju računi su trgovina na veliko i malo (64 posto), djelatnost pružanja smještaja, priprema i usluživanje hrane (16 posto) te prerađivačka industrija (12 posto).

Očekivano, najviše je provjera izvršeno putem QR kodova, skoro 90 posto, dok je neispravnih računa prijavljeno manje od 2 posto, navode iz Porezne uprave.

– Od početka nagradnog natjecanja temeljem prijava neispravnih računa zaprimljenih kroz aplikaciju mPorezna, pokrenuto je 148 nadzora fiskalizacije. Stoga, zahvaljujemo građanima i pozivamo ih da sudjeluju u trećem kolu nagradnog natjecanja, osvajaju vrijedne nagrade i sudjeluju u izgradnji pravednijeg društva, poručuju iz Porezne uprave.

Dodaju da će pobjednike drugoga kola objaviti javno 30. rujna 2024., na internetskim stranicama Porezne uprave nakon što se provjeri ispravnost sakupljenih bodova, a kako bi se osiguralo da su bodovi dobitnika prikupljeni sukladno Pravilima. Nagradno natjecanje odvija se do 31. prosinca 2024. u pet preostalih kola. Glavna nagrada od 20.000 eura čeka sudionika s najviše skupljenih bodova kroz sva kola. (hrt)