Aktualno OG sada Ogulin

Obnova fasade sedmerokatnice u Procama

Sedmerokatnica u Procama zgrada je od 30 stanova.

Funkciju predstavnika suvlasnika  Jovanka Kosanović obavlja  od kraja 2022. godine. Za cilj si je prvenstveno zadala obnovu fasade, kako bi im  zgrada konačno dobila novo ruho, s obzirom da je izgrađena davne 1962. godine.

“Sam proces obnove fasade je prilično mukotrpan posao gdje je bilo potrebno uložiti dosta strpljenja i more sastanaka sa suvlasnicima da bi došli do konačnog cilja. Odlučili smo se na samoobnovu fasade iz razloga što cijene divljaju svaki dan, a zgrada je jednostavno vapila za obnovom. Velika većina, mogla bih reći SVI su bili svjesni da se zgrada mora obnoviti, tako da sam prikupila preko 95 % glasova za obnovu, gdje nam je za podizanje kredita trebalo 61 % glasova. Kredit je odobren na 20 godina, iako smo mislili na manji broj godina, ali nas je banka tako uvjetovala. Pričuvu smo povećali i u konačnici smo zadovoljni s obzirom da ćemo obnovom postići manji trošak grijanja zimi, odnosno hlađenja ljeti. Krov smo također riješili postavljanjem hidroizolacije.

Za izvođača radova odabrali smo Gitter-Građenje Matković d.o.o., iz Ogulina, s obzirom da je njegova ponuda  bila ekonomski najprihvatljivija, kao i recenzije. Ovom prilikom se zahvaljujem Igoru Matkoviću i njegovoj ekipi za izrazito dobru suradnju. Unatoč nesnosnim vrućinama ekipa je uvijek susretljiva, radi se punom parom”-rekla nam je Jovanka Kosanović.
S nestrpljenjem, kaže,  čekaju  polovicu rujna,  kada je očekivano vrijeme završetka radova. Nadaju  se da će sugrađanima Ogulina pogled na njihovu  zgradu biti poticaj da se upuste u avanturu zvanu obnova i žele  biti primjer ostalima, jer  „kad se male ruke slože sve se može“.

Od Grada Ogulina su, navodi naša sugovornica, dobili Porezno rješenje, a vezano za korištenje javnih površina, što je znatno ispraznilo zalihe iz pričuve. Nadaju se da će Grad ipak imati sluha i na bilo koji način sudjelovati u obnovi fasade.