Aktualno OG sada Ogulin

Aktualni sat završen za svega 30-ak minuta

U Velikoj dvorani ogulinske Gradske knjižnice i čitaonice, održava se 19. sjednica Gradskog vijeća. Sjednicom predsjedava Marinko Herman, a dnevni red  sadrži ukupno 15 točaka.

Prva točka bio je Aktualni sat.

Filip Šehović (SDP) zanimao se za gradnju mosta u Lomostu, koji, kako je čuo, neće biti dovršen do idućeg tjedna, kako je bilo najavljeno. U odgovoru je gradonačelnik Dalibor Domitrović naveo da će do kraja idućeg tjedna, ako dozvole vremenski  uvjeti, most biti otvoren, unatoč mišljenjima raznih “stručnjaka” na društvenim mrežama.

Zlatko Mrvoš (SDP) pitao je zašto za vrijeme većih padalina državna cesta D 42, u Otoku Oštarijskom,  uvijek bude poplavljena i zašto nema odvodnje. Gradonačelnik Domitrović konstatirao je da samo iz kuloara ima neke informacije, ali će poslati službeni apel Hrvatskim cestama da se to pitanje konačno riješi.

Ivica Porubić (HDZ) zatražio je odgovor na pitanje oko asfaltiranja ceste koja se vodi kao oranica u Kirasićima, te koliko je asfaltiranih cesta u mandatu ove vlasti, na što će dobiti pisani odgovor.

Josip Puškarić (HDZ) podsjetio je na rupe na prometnicama u Ogulinskom Zagorju, a zamjenik gradonačelnika Daniel Vukelja odgovorio je da su sredstva ograničena i da grad vodi brigu o 350 kilometara nerazvrstanih cesta, no vjeruje da će i ovi radovi uskoro biti gotovi, što će ovisiti o vremenskim uvjetima.

Jurica Pribanić (SDP) ukazao je na problem državne ceste u Ogulinskom Hreljinu, o kojem je u nekoliko navrata pisao OGportal, te pitao je li u planu proširenje groblja Sv. Petar.  S prometnicom u Hreljinu, očito je da grad Ogulin nema veze, jer se iz odgovora gradonačelnika moglo čuti da su investitori Hrvatske vode, a izvođači radova Hrvatske ceste.  Što se groblja tiče, već se duže vrijeme priprema dokumentacija za otkup zemljišta, a SKG će, prema riječima direktorice Sanje Tomić, voditi taj posao.

Današnji “Aktualac” bio je jedan od kraćih potrajao je svega 30-ak minuta.