Aktualno OG sada Ogulin

Vladajuća većina u Gradskom vijeću ne želi dati ogulinski Vodovod Karlovcu

Jedna od zanimljivijih točaka dnevnog reda današnje 19. sjednice Gradskog vijeća,  bila je ona vezana za Prijedlog Odluke o davanju suglasnosti za pripajanje trgovačkog društva Vodovod i kanalizacija d.o.o., Ogulin, trgovačkom društvu Vodovod i kanalizacija d.o.o. za javnu vodoopskrbu i odvodnju, Karlovac.

“Najvažnija je ovo odluka u mom mandatu  koju donosi Gradsko vijeće. Predajemo kompletnu imovinu Karlovcu, imovinu koju su trebala naslijediti naša djeca. Uredba o pripajanju datira iz 2019. i sudjelovali smo u inicijativi za ocjenu ustavnosti zakona, ali ništa, Ustavni je sud rekao svoje. Ako se odluke ne provedu, kazne su ogromne, a našom će imovinom upravljati drugi” -ogorčeno je u raspravi izjavio gradonačelnik Dalibor Domitrović  i pozvao na otpor.

Zlatko Mrvoš (SDP) podsjetio je da se u tvrtki sve posložilo i sredilo, a sad slijedi “neprijateljsko preuzimanje”.

Milan Sabljak (HDZ) smatra da je ova aktivnost proces koji nešto znači i da se analiziralo vodno gospodarstvo. Ono što se do sad izfinanciralo,  najvećim su dijelom sredstva države, kazao je Sabljak, te naveo da će i dalje sve funkcionirati na ovoj, ako ne i na većoj razini. Po njemu, neće biti štete ni za zaposlenike, ni za korisnike. Za otpor nema mjesta, zaključio je Sabljak.

Replicirao mu je gradonačelnik Domitrović, rekavši da će se kvaliteta usluge sigurno smanjiti, što dokazuju brojni primjeri, kao što su sud i  mirovinsko. Otpor je simboličan, a u vrijeme ove vlasti više od 3 milijuna eura utrošeno je samo u sanaciju gubitaka.

Direktor Vodovoda i kanalizacije Bojan Prebežić naglasio je da smo nekim čudom nestali kao preuzimatelji i pripali Karlovcu, a na pregovorima se sve odvijalo korektno. Unatoč tome, nazvao je ovo laganom kapitulacijom, jer drugog izbora nemamo. Dajemo obiteljsko srebro, ali je sve propisao zakon, zaključio je Bojan Prebežić.

Vijećnik Ivica Porubić  smatra da ni jedan vijećnik svojim glasom ne može ništa mijenjati, a s tim se  gradonačelnik Domitrović nije složio, te upozorio na moguće posljedice, kao što je tiha privatizacija.

Vijećnici HDZ-a podržali su odluku, dok su vladajući iz redova SDP-a i SDSS-a  bili protiv, pa Odluka nije donesena.