Aktualno Hrvatska Hrvatska i svijet

Oporba u Sinju traži hitnu sjednicu zbog zapošljavanja Buljeve savjetnice: ‘Okrunio je dosad neviđeni niz uhljebljivanja sebi bliskih osoba’

Sinjski oporbeni vijećnici s Nezavisne liste dr. Stipislava Jadrijevića i HDZ-a skupili su osam potpisa kojima traže sazivanje izvanredne tematske sjednice Gradskog vijeća, piše Slobodna Dalmacija.
Tema je, prema priopćenju Jadrijevićeve liste, “zapošljavanja/uhljebljivanja savjetnice gradonačelnika Mira Bulja na izmišljeno radno mjesto na neodređeno vrijeme u gradsku upravu”.
Kažu kako je spomenuto zapošljavanje rijetko viđen “školski primjer uhljebništva i velika pljuska mladim i školovanim ljudima”.

‘Izmislio je radno mjesto za nju’
Sporno im je zapošljavanje Božene Romac, četvrte kandidatkinje s Mostove listi na izborima za Gradsko vijeće 2021. godine. Nju je Mostov gradonačelnik Miro Bulj odmah nakon preuzimanja vlasti imenovao savjetnicom “putem ugovora o djelu i već tri godine protuzakonito putem ugovora o djelu obavlja poslove u gradskoj upravi”, tvrdi lista dr. Jadrijevića.

“Žalosti činjenica da je gradonačelnik Bulj, da bi izveo operaciju uhljebljivanja svoje savjetnice, maknuo s radnog mjesta gradsku službenicu, diplomiranu novinarku, koja je do tada vodila Odjel za odnose s javnošću, i napravio novi preustroj s izmišljenim radnim mjestom za svoju savjetnicu, koja će sada obavljati poslove odnosa s javnošću sa srednjom školom i bez formalnog obrazovanja za navedeno radno mjesto”, stoji u priopćenju nezavisne liste.

Upitna objektivnost cijelog procesa
Tvrde i da je Romac na radno mjesto izabralo povjerenstvo čijim je članovima ujedno nadređena više od tri godine, što dovodi u pitanje objektivnost cijelog procesa.
“Ovim činom gradonačelnik Bulj okrunio je svoj dosad neviđeni niz uhljebljivanja sebi bliskih osoba te na taj način pogazio sva svoja predizborna obećanja o ‘jednakoj šansi za sve’ i ‘mjestu sposobnih, a ne podobnih’”, kaže oporba koja zbog svega spomenute traži sjednicu Gradskog vijeća.(telegram.hr)