Aktualno OG sada Ogulin

Zavirili smo u “Zlatnu dvoranu”i druge novouređene prostorije u Pučkom otvorenom učilištu

Nakon 17 godina rekonstrukcije, dovršeni su radovi u Pučkom otvoreno učilištu i ovaj suvremeni prostor donosi sada novu dimenziju kulturnom i društvenom životu Ogulina.

Rekonstrukcija objekta POU Ogulin započela je, podsjećamo,  2004., a kino dvorana svoja je vrata zatvorila  2007. Sada bi trebala ponovno postati središte kulturnih i društvenih događanja u Ogulinu, čime će nastaviti svoju važnu ulogu u obogaćivanju života zajednice.

 

Nova Zlatna dvorana – nazvana po bojama zastave i grba Grada Ogulina – opremljena je potrebnom opremom za kazališne predstave, koncerte, kino projekcije, konferencije i razna druga događanja.

Nekad zvana kino dvorana imala je  469 sjedećih mjesta u parketu, mezaninu, balkonu i loži, a ova novouređena će moći primiti 357 posjetitelja, dok su 2 mjesta rezervirana  za osobe u invalidskim kolicima.

Uređeni su i sanitarni čvorovi i garderoba, ali i prostorija za presvlačenje djece. Na izlaznom hodniku postavljena je i zanimljiva izložba kaciga. Ukupno ih je 17, što simbolizira 17 godina rekonstrukcije.

 

Zahvaljujući susretljivosti ravnateljice Pučkog otvorenog učilišta Blanke Poljak Franjković zavirili smo u novoobnovljenu dvoranu i ostale prostorije, te vam donosimo fotografije i video zapis. Izgleda odlično!