Aktualno OG sada Ogulin

Obilježavanje 100 godina Lovačkog društva Klek

U sklopu proslave Dana grada, danas je obilježena značajna obljetnica,  100 godina Lovačkog društva Klek Ogulin i 100 godina lovstva u Ogulinu.

Sve je počelo polaganjem  vijenaca i paljenjem svijeća na Trgu hrvatskih rodoljuba i na Trgu Petra Stipetića, kod njegove biste. Potom su lovci i njihovi gosti nazočili  svetoj misi u Župnoj crkvi Sv. Križa, a potom  pogledali izložbu lovačkih trofeja i starih lovačkih eksponata, u prostorijama Pučkog otvorenog učilišta Ogulin.

Tamo je, u Zlatnoj dvorani, održana i svečana sjednica Lovačkog društva Klek, na kojoj je predsjednik Elvis Vučić govorio o povijesti Društva.

Obilježavanju su, osim lovaca, nazočili županica Karlovačke županije Martina Furdek Hajdin, saborski zastupnik i gradonačelnik Ogulina Dalibor Domitrović, saborska zastupnica Anđelka Salopek, zamjenici gradonačelnika Daniel Vukelja i Siniša Ljubojević,  predsjednik Gradskog vijeća Marinko Herman, predstavnici Lovačkog saveza Karlovačke županije i udruga iz Domovinskog rata, te brojni lovci.