Aktualno OG sada Ogulin

Pjesnička večer s Marijanom Katićem

U sklopu proslave Dana grada Ogulina i prvog rođendana Kluba ljubitelja poezije, u Gradskoj knjižnici i čitaonici Ogulin održana je promocija zbirke ljubavnih pjesama “Tebi sam napisao pjesmu” autora Marijana Katića iz Slunja.

Samo oni koji su doživjeli veliki gubitak znaju koliko je teško izgubiti srodnu dušu. Pjesnik je svoju prvu pjesmu napisao one večeri kada je saznao da njegova supruga boluje od karcinoma. Od tada je prošlo mnogo godina, a ona više nije među nama. Kao posveta njenoj ljepoti i preranom odlasku, nastale su pjesme nevjerojatne snage koje održavaju čovjeka na životu.

Publika je uživala u glazbenim videouratcima i pjesničkim draguljima posvećenim velikoj ljubavi, koje su interpretirali profesionalni glumci. Članovi Kluba ljubitelja poezije, predvođeni Zvjezdanom Jurjević, također su čitali autorove pjesme. Među čitateljima su bile i Anita Brozović Šolaić, Željka Lipošćak i Valentina Ceranić.

Na kraju večeri, pjesnik je najavio skorašnju objavu svog romana “Mlinareva djeca”, koji bi trebao biti izdan do kraja godine, napomenuvši da su dijelovi radnje smješteni u Ogulinu.