Aktualno OG sada Ogulin

Predstavnici grada Ogulina nazočili obilježavanju Dana policije

Uloga policije u prvim danima stvaranja države bila je snaga. Stala je u obranu demokratski izabrane vlasti koja je podržala viziju prvog predsjednika i dala svoju žrtvu. U prvim danima stvaranja 46-ero pripadnika ove policije uprave dalo je svoj život za Domovinu.

Naglasio je tako danas prilikom obilježavanja Dana policije i njihovog zaštitnika sv. Mihovila, zamjenik načelnika PU Karlovačke, Darko Bratić.
– Ljudi koji danas nisu s nama, ali imaju očekivanja od nas tamo gdje jesu, da ova država bude bolja i napreduje. Mi činimo sve da to bude tako. Najbolji pokazatelj kvalitete našeg rada je mišljenje naših sugrađana, žitelja Karlovačke županije i onih koji ovuda prolaze. Hvala svim policijskim službenicima ove policije uprave njihovom predanom radu, istaknuo je Bratić s posebnom zahvalnom onim policijskim službenicima koji upravo u ovom trenutku rade svoj posao, bilo na čuvanju granice, bilo u prometu.

 

Tradicionalno, nagrađeni su oni najbolji u ekipnim i individualnim sportovima, za precizno streljaštvo i mali nogomet. Pohvale su podijeljene ne samo za sport, već i za skupine koje su u ovoj godini uložile najviše truda i rada, kao i za pojedine djelatnike PU karlovačke za njihov doprinos.
Osim samim djelatnicima, veliko hvala dobili su i Grad te Županija, s kojima uvijek policija dobro surađuje.

Prethodno prigodnom programu, položeni su vijenci i zapaljene svijeće za sve preminule djelatnike MUP-a RH ispred središnjeg križa na groblju Jamadol, te je održana sveta misa u Nacionalnom svetištu svetog Josipa.

 

Obilježavanje dana policije nastavlja se u subotu kada će na Tuđmanovom šetalištu u Karlovcu i ispred Zorin doma biti održana prezentacija svih rodova policije kao i razne preventivno-edukativne aktivnosti. U Glazbenom paviljonu bit će održan koncert na kojem će nastupiti karlovački izvođači, javlja./Radio-mreznica/

Proslavi su nazočili zamjenik gradonačelnika Ogulina Daniel Vukelja i predsjednik Gradskog vijeća Marinko Herman.