Aktualno OG sada Ogulin

SKG-u Ogulin bespovratna sredstva Fonda za zaštitu okoliša

“Stambeno komunalno gospodarstvo d.o.o. Ogulin nastavlja sa politikama zaštite okoliša u svom osnovnom djelovanju, a to je zbrinjavanje otpada.
Da podsjetimo, piramida zbrinjavanja otpada podrazumijeva u prvom redu aktivnosti oko sprječavanja nastanka otpada, pripremu korisnih sirovina za ponovnu uporabu, reciklažu otpada, njegovu oporabu, i tek nakon svih tih aktivnosti odlaganje na odlagalište.
U tom smislu SKG se prijavio na Javni poziv Fonda za zaštitu okoliša za neposredno sufinanciranje provođenja izobrazno – informativnih aktivnosti u gospodarenju otpadom u okviru kružnog gospodarstva – JP ZO – 4/2024.
Ukupna vrijednost izobraznih aktivnosti iznosi 5.545,00 € (bez PDV-a), a u postupku evaluacije projekta SKG je ostvario 60%-tni udio financiranja Fonda, bespovratnim sredstvima.
Provedba projekta trajat će 14 mjeseci. Za to vrijeme provoditi će se edukacija korisnika i ukupne populacije putem brošura, letaka, slikovnica i bojanki za djecu, plakata, banera i radio emisija, a sve u cilju kako bi javnost osvijestila važnost brige o okolišu i pravilnog postupanja sa otpadom.”