Aktualno OG sada Ogulin

U Francuskoj dogovorena suradnja vezana za nabavku vatrogasnih vozila i opreme, te obuku ogulinskih vatrogasaca

Delegacija Grada Ogulina, kao što smo već  pisali,  predvođena gradonačelnikom Daliborom Domitrovićem, posjetila je prijateljski grad Gignac u Francuskoj.

 

Tijekom posjeta, zapovjednik ogulinske Javne vatrogasne postrojbe i Područne vatrogasne zajednice, Mladen Žilić, posjetio je vatrogasnu postrojbu u Gignacu. Tom prilikom dogovorena je suradnja vezana za nabavku vatrogasnih vozila i opreme, te obuku vatrogasaca u nedavno izgrađenom vatrogasnom obučnom centru u Gignacu, vrijednom 40 milijuna eura.

 

Centar je opremljen vrhunskom tehnologijom i simulacijskim uređajima za realistično uvježbavanje različitih scenarija s kojima bi se vatrogasci mogli suočiti. Radi se o trenutno najsuvremenijem centru za obuku vatrogasaca na području Europske unije. Centar je namijenjen za obuku i razmjenu znanja i najboljih praksi vatrogasaca iz Francuske, ali i ostalih zemalja Europske unije. Tijekom posjeta ogulinske delegacije dogovoreno je sudjelovanje ogulinskih vatrogasaca na međunarodnoj suradnji i stručnom usavršavanju u spomenutom centru.