Aktualno OG sada Ogulin

Nacionalni kviz za poticanje čitanja

Gradska knjižnica i čitaonica Ogulin poziva djecu viših razreda osnovnih škola na rješavanje kviza “Velike male priče”.
Nacionalni kviz za poticanje čitanja natjecanje je organizirano s ciljem da se dodatno potakne čitanje kod mladih čitatelja viših razreda osnovne škole. Kviz se realizira putem mreže narodnih i školskih knjižnica u Republici Hrvatskoj.

Tradicionalno se provodi u Mjesecu hrvatske knjige, a od 1998. godine organiziraju ga Knjižnice grada Zagreba – Hrvatski centar za dječju knjigu i Odjel za djecu i mladež s Mediotekom Gradske knjižnice. Od 2011. godine kviz se provodi online, a od 2019. godine prilagođen je i prikazu na pametnom telefonu.
Ovogodišnjom manifestacijom Mjeseca hrvatske knjige želi se istaknuti vrijednost pripovijedanja i kazivanja, čaroliju izgovorene riječi i važnost priča, sa sloganom Pričaj mi…

Kviz se može riješiti u razdoblju od 16. 9. 2024. do 24. 10. 2024. godine na računalu u prostoru ogulinske  Knjižnice, a popis finalista će biti objavljen na naslovnoj stranici kviza do 4. 11. 2024. godine.
Pobjednik ovogodišnjeg kviza iz Knjižnice bit će nagrađen putovanjem – sudjelovanjem na završnoj svečanosti Nacionalnog kviza za poticanje čitanja 15. 11. 2024. u Nacionalnoj i sveučilišnoj knjižnici u Zagrebu. Svi natjecatelji sudjeluju u javnom izvlačenju glavne i utješnih nagrada, uz zanimljiv kulturni program.
Za sve dodatne informacije, možete im  se obratiti u prostoru Knjižnice ili na POVEZNICI.