Aktualno OG sada Ogulin

Dječji tjedan u knjižnici

Dječji tjedan je godišnja inicijativa Saveza društava “Naša djeca” Hrvatske. Ciljevi ove akcije su skrenuti pažnju javnosti na prava i potrebe djece, te organizirati posebne aktivnosti za djecu. Također, potiče se volonterski rad odraslih s djecom i aktivno sudjelovanje djece u zajednici.

Dječji tjedan traje od 7. do 13. listopada 2024., a naša ogulinska Knjižnica i čitaonica obilježava ga s programom za djecu.

  1. listopada 2024. u 20 sati, slušajte priču “Sve što možeš postati” na Radio Ogulinu, koju će čitati Nika Salopek. Priča govori o djetetu koje kroz igru istražuje svijet oko sebe, naglašavajući beskrajne mogućnosti koje djeca imaju.
  2. listopada 2024. u 13:30, pridružite nam se na “Priči na pikniku” gdje ćemo čitati, razgovarati o pročitanom, izmišljati nove priče i likove te rješavati zagonetke. Lokacija ovisi o vremenskim uvjetima.
  3. listopada 2024. u 18 sati, pozivamo sve djevojčice na radionicu u maloj dvorani Knjižnice povodom Međunarodnog dana djevojčica. Dečki su također dobrodošli!

Za roditelje, od idućeg tjedna na dječjem odjelu Knjižnice bit će dostupan Kutak za roditelje s knjigama o dječjoj psihologiji i važnosti čitanja djeci.