Aktualno OG sada Ogulin

Jesenske aktivnosti zaposlenica projekta „Zaželi za Ogulin“

S dolaskom jeseni, zaposlenice projekta „Zaželi za Ogulin“ pomažu korisnicima u obavljanju svakodnevnih poslova kao što su uređenje okućnice, spremanje drva, priprema zimnice, branje voća i čišćenje stambenog prostora. Osim redovnih zadataka, korisnicima je najvažnije druženje sa zaposlenicama, jer su mnogi usamljeni i željni razgovora.

 

Razgovori sa zaposlenicama i korisnicima projekta „Zaželi za Ogulin“ pokazuju da je projekt u potpunosti ispunio očekivanja svih uključenih. Jedan od ključnih aspekata projekta je psihosocijalna podrška i razgovor zaposlenica s korisnicima, što ima neprocjenjivu vrijednost.

 

U okviru ovog projekta, 30 žena je zaposleno na 32 mjeseca, brinući o 200 starijih i/ili nemoćnih osoba. Projekt „Zaželi za Ogulin“, kodnog broja SF.3.4.11.01.0365, sufinanciran je od strane Europske unije iz Europskog socijalnog fonda plus, u sklopu Operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali 2021.-2027., iz poziva Zaželi – prevencija institucionalizacije, s ukupnom vrijednošću od 1.440.000,00 €.