Aktualno OG sada Ogulin

Započelo obilježavanje Dječjeg tjedna

Jučer je, u organizaciji Saveza Društava “Naša djeca” Hrvatske započelo obilježavanje Dječjeg tjedna. Tradicionalna je to godišnja akcija koja se ove godine provodi od 7. do 13. listopada. Jedan od trajnih ciljeva akcije je usmjeriti pozornost najšire javnosti prema ostvarivanju prava, potreba i aktivnosti s djecom i za djecu.

Nositelj obilježavanja Dječjeg tjedna u našem gradu su ogulinski DND i Dječje gradsko vijeće. Obilježavanje je započelo jučer u ogulinskim odgojno-obrazovnim ustanovama tradicionalnim pisanjem poruka djece odraslima. Osim toga, u sportskoj dvorani Ivica Cindrić – Piva, učenici nižih razreda osnovnih škola imali su priliku pogledati predstavu Kazališta Smješak “Medo i kuna – policajci u akciji”.

Obilježavanje Dječjeg tjedna nastavlja se danas, od 17 sati, u prostorijama Društva, Danom otvorenih vrata, te turnirom u Čovječe ne ljuti se.

Za srijedu organizatori najavljuju posjet odjelu pedijatrije, porodništva i dječje ambulante. U četvrtak će delegacija DND-a Ogulin posjetiti gradonačelnika, a istog dana će se u ogulinskim osnovnim školama zaigrati tradicijske igre.

Za petak je najavljen posjet članova ogulinskog Dječjeg gradskog vijeća prvašićima, a u prostorijama DND-a će radionicom biti obilježen Međunarodni dan djevojčica.

Obilježavanje Dječjeg tjedna će završiti u nedjelju ispred Župne crkve sv. Križa, gdje će biti upriličena proslava Dana kruha i zahvalnosti. Početak je najavljen za 11 sati.