Aktualno OG sada Ogulin

Grad subvencionira troškove uređenja prodajnih mjesta

U sklopu Programa potpora poljoprivredi, Grad Ogulin subvencionira nabavku  štanda za prodaju poljoprivrednih proizvoda na kućnom pragu. Pravo na ostvarivanje subvencije imaju OPG-ovi, obrti, tvrtke, te ostale fizičke i pravne osobe s područja Grada Ogulina, upisane u Upisnik poljoprivrednih proizvođača. Cijena štanda, kao što je ogledni primjerak prikazan na fotografijama, iznosi 7.200 kuna (s PDV-om) od čega Grad Ogulin financira 5.000 kuna, a preostalih 2.200 kuna financira korisnik (OPG, obrt, tvrtka.).

Ogledni primjerak štanda izložen je ispred poljoprivredne trgovine Otok-Prodex d.o.o. u Otoku Oštarijskom gdje ga svi zainteresirani mogu pogledati. Kako bi sva prodajna mjesta bila uređena jednoobrazno, subvencionirat će se samo štandovi koji izgledaju kao ovaj ogledni primjerak.

Za 2018. godinu proračunom Grada Ogulina planirana su sredstva za izradu 10 ovakvih štandova, te će se subvencije dodijeliti za prvih 10 korisnika koji podnesu zahtjeve. Podnošenje zahtjeva je vrlo jednostavno. Za dodjelu subvencije potrebno je kod stolara naručiti izradu štanda te nakon što štand bude gotov u gradskoj upravi podnijeti zahtjev kojem se prilaže preslika računa za štand, dokaz da je račun plaćen, izjava o korištenim potporama male vrijednosti, preslika rješenja iz upisnika, preslika osobne iskaznice i IBAN računa na kojeg će grad izvršiti isplatu subvencije. Zahtjev se podnosi najkasnije do 15. prosinca 2018. godine, a dodatne informacije možete dobiti u Gradskoj upravi, ili na Internet stranici Grada Ogulina na kojoj su objavljeni Program potpora poljoprivredi i potrebni obrasci ili pozivom na broj telefona 047/659-035.