Aktualno Županija

Unatoč ćudljivom vremenu, turistički lipanj ipak pozitivan

– u Karlovcu 5.837 noćenja ili 7 posto više nego u istom mjesecu lani

Veći dio lipnja donio nam je ćudljivo vrijeme i sve samo ne ljetni ugođaj. Česte kiše, hladne noći i dnevna temperatura koja bi se jedva mogla nazvati proljetnom, nisu ponudili posebno privlačan turistički ugođaj, ali unatoč tome i u šestom mjesecu nastavljeni su pozitivni turistički trendovi koji se sada kontinuirano odvijaju već četvrtu godinu za redom.

Karlovac je tako u lipnju zabilježio 5.837 noćenja, što je 7% više nego lani, a u plusu su i svi ostali gradovi Karlovačke županije osim Slunja, koji bilježi 12% noćenja manje nego u lipnju prošle godine. Najveći porast, pak, ima Ozalj, što osobito raduje zbog velikih ulaganja koja ovaj gradić ulaže na turističkom planu. Brojke su još uvijek male – u lipnju je Ozalj ostvario 502 noćenja, no to je čak 26% više nego lani.

Loše vrijeme i vjerjatno manji broj turista koji su kretali prema moru utjecali su na nešto lošije rezultate i u Rakovici koja je (izuzevši Zagreb i nacionalne parkove) već godinama turistički kontinentalni rekorder. U lipnju je ova općina na rubu Plitvičkih jezera zabilježila 39.023 noćenja, što je vrlo dobar rezultat, ali i okruglih 8 posto manje nego u istom mjesecu prošle godine. Najveći porast od općina bilježi Barilović u kojem je bilo 214 noćenja, što je čak 128% više nego lani. (kaportal.hr)