Ljetni mjeseci i na cestama pune državni proračun – karlovački policajci u srpnju napisali 2.006 kazni

Ljetni mjeseci pune hrvatske ceste turistima, pa raste i broj onih koji krše propise. To najbolje znaju policajci koji su revni u sankcioniranju propisa, pa se pristojno i po toj stavci puni i državni proračun.

PU karlovačka javlja da su u srpnju tijekom svojih redovnih zadaća policijski službenici ukupno su sankcionirali 2.006 prekršaja u prometu bez prometnih nesreća, a najviše su sankcionirani prekršaji vozača počinjeni zbog nepropisne brzine koja je ujedno i najčešći uzrok prometnih nesreća. Brzina je “skrivila” 857 prekršaja ili 42,72 posto od ukupnog broja sankcioniranih prekršaja.

Osim prebrze vožnje najveći razlog zbog kojeg policajci kažnjavaju je nekorištenje sigurnosnog pojasa. Takvih je vozača bilo 235 prekršaja ili 11,7. Tu je dalje nepooštivanje prometnih znakova i ovlaštenih osoba (205 prekršaja ili 10,2 posto), a vožnja pod utjecajem alkohola. Utvrđeno je i sankcionirano 103 prekršaja vožnje u pijanom stanju.

Po redu su policajci dalje kažnjavali nepropisno zaustavljanje i parkiranje, nepropisno skretanje, okretanje i vožnju unazad, korištenje mobitela za vrijeme vožnje, neregistrirano i tehnički nepregledano vozilo, vožnju bez položenog ispita, tehnički neispravna vozila i upravljanje vozilom kad je vozačka dozvola oduzeta. (kaportal.hr)

Facebook Comments