Gradonačelnik Domitrović i izvođač radova potpisali ugovor za izgradnju reciklažnog dvorišta

Uskoro kreće najavljena izgradnja reciklažnog dvorišta. Naime, u uredu gradonačelnika Domitrovića, danas je upriličeno potpisivanje ugovora sa izvođačem radova.
Potpis na ugovor o poslovnoj suradnji stavili su gradonačelnik Dalibor Domitrović te, u ime izvođača radova, direktor tvrtke HIS d.o.o. iz Gornje Višnjice Goran Petković.

Prilikom potpisivanja ugovora, gradonačelnik Domitrović podsjetio je da, od samog početka mandata, ova gradska vlast ulaže velike napore i značajna sredstva za uspostavu kvalitetnog sustava gospodarenja otpadom na našem području. Za tu namjenu u narednih 5 godina bit će utrošeno između 40 i 50 milijuna kuna, a izgradnja reciklažnog dvorišta je prvi bitan korak.

Nakon provedenog postupka javne nabave, za izgradnju reciklažnog dvorišta odabran je najpovoljniji ponuditelj tvrtka HIS d.o.o. koja ima više od 30 godina iskustva rada na projektima vezanim uz izgradnju sustava gospodarenja otpadom .

Vrijednost potpisanog ugovora iznosi 2.430.000,00 kuna, a 70% sredstava osigurano je putem EU fondova, točnije putem Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost, dok će preostalih 30% snositi Grad Ogulin.

Zadovoljstvo potpisanim ugovorom nije krio niti direktor tvrtke HIS d.o.o. Goran Petković koji je, zahvalivši Gradu Ogulinu na ukazanom povjerenju, napomenuo da će nakon uvođenja u posao krenuti radovi. Iako je rok za izvođenje radova, kako kaže direktor Petković kratak i iznosi 120 dana, izvođači se nadaju da će sve biti okončano na vrijeme. Poteškoće jedino mogu prouzrokovati nepovoljne vremenske prilike.

Inače, ugovor je potpisan u nazočnosti zamjenika gradonačelnika Ivane Salopek Šumonje i Daniela Vukelje, te gradskih službenika Zdenka Trninića, koji će u ime Grada Ogulina obnašati dužnost voditelja ovog projekta, te Dubravke Salopek, djelatnice koja je vodila postupak javne nabave.

Facebook Comments