Aktualno OG sada Ogulin

Ovogodišnje jaslice plod su predanog, dvomjesečnog truda i rada polaznica radionica izrade skulptura od slame!

Bajkovitom adventu u Ogulinu nedostajale su još samo jaslice.

One su danas postavljene u Parku kralja Tomislava, točnije ispred župne crkve Sv. Križa.
Nisu to bilo kakve jaslice. Vjerujemo da s ponosom možemo konstatirati da su ove godine doista posebne, a, još k tome, radi se o pravom ogulinskom proizvodu. Izrađeno je ukupno 9 skulptura od slame u kojima, od danas, možemo svi uživati.

Plod su predanog, dvomjesečnog truda i rada polaznica radionica izrade skulptura od slame. Radionice su se održavale u Pučkom otvorenom učilištu Ogulin, pod stručnim vodstvom Marije Trdić Ćuk, a krajnji rezultat doista je pravo iznenađenje za sve Ogulinke i Ogulince, ali i posjetitelje našeg grada.

Ovog prijepodneva upriličen je blagoslov jaslica kojeg je predvodio kapelan Josip Tomljanović, uz nazočnost ogulinskog župnika Josipa Štefančića. Tom svečanom činu nazočili su, među ostalima, i gradonačelnik Dalibor Domitrović, te njegovi zamjenici Ivana Salopek Šumonja i Daniel Vukelja.
Sreću i zadovoljstvo danas nije krila niti voditeljica radionica, pod čijom palicom su jaslice i nastale, Marija Trdić Ćuk.

Svakako prošećite do gradskog parka i pogledajte ove unikatne jaslice, na kojima nam mogu zavidjeti gradovi puno veći od našeg.