Aktualno OG sada Ogulin

U Ivaninoj kući bajke dvostruko rođendansko slavlje

Svake godine na blagdan Svete Lucije u Ivaninoj kući bajke je veselo i svečano.

Naime, 13. prosinca 2013. godine ova gradske ustanova otvorila je svoja vrata.

6. rođendan u Ivaninoj kući bajke ostat će u trajnom sjećanju zahvaljujući otvorenju Kutka za čitanje Ivanine kuće bajke. Otvorenje su uveličali učenici Osnovne škole Josipdol, te Područne škole “Lucije Capan” Tounj, koja baš na Sv. Luciju obilježava Dan škole.
Osim učenika i njihovih nastavnika, te djelatnika Ivanine kuće bajke, rođendanskom slavlju nazočili su gradonačelnik Dalibor Domitrović, njegovi zamjenci Ivana Salopek Šumonja i Daniel Vukelja, te ravnateljica OŠ “Josipdol” Anđelina Božičević.

Na samom početku, riječi dobrodošlice okupljenima je uputila ravnateljica Centra za posjetitelje Ivanina kuća bajke Ankica Puškarić. S ponosom je istaknula da je danas u Kuću bajke ušao i 30.000 posjetitelj, a pošto je teško izdvojiti jednog od učenika koji su nazočili rođendanskom slavlju, donijela je odluku da će cijeloj školi uručiti prigodan poklon.

Upućujući lijepe rođendanske želje, gradonačelnik Domitrović izrazio je zadovoljstvo radom ove ustanove, koja nam svima služi na ponos. Uzajamne rođendanske čestitke i prigodne poklone potom su razmjenile ravnateljice Ankica Puškarić i Anđelina Božičević

Svi okupljeni su, već po tradiciji, zajedno na kraju posijali pšenicu, kao što i nalaže običaj na blagdan Sv. Lucije.