Aktualno OG sada Ogulin

“Reći ne, ne znači biti manje cool”

Predavanje je održano danas u Gradskoj knjižnici i čitaonici.

Povodom obilježavanja “Mjeseca borbe protiv ovisnosti”, Savjet mladih Grada Ogulina, u suradnji sa Intergrativnim centrom mentalnog zdravlja, upriličio je predavanje “Reći ne, ne znači biti manje cool”.

Predavanje je održano danas u Gradskoj knjižnici i čitaonici, a održao ga je Igor Salopek dr. med. iz Opće bolnice Karlovac. Predavanje je bilo prvenstveno namjenjeno učenicima ogulinskih osnovnih i srednjih škola, kojima je predavač nastojao na interakivan način pribiližiti problematiku ovisnosti.

Već na samom početku, učenici su, kao najveći problem u našem okruženju, detektirali ovisnost o alkoholu. Tijekom predavanja dr. Igor Salopek je nastojao na, mladima razumljiv i prihvatljiv način, pojasniti glavne zamke alkoholizma i poteškoće s kojima se suočavaju ovisnici o alkoholu. Napomenuo je kako je ovisnost o alkoholu u našoj županiji jedan od najčešćih uzroka hospitalizacije i liječenja, u odnosu na sve ostale oblike ovisnosti.

Jedan od glavnih ciljeva današnjeg predavanja bio je mladima prenjeti poruku da se ovisnost o alkoholu može i treba liječiti, ali prije svega ovisnik to mora posvjestiti i zatražiti pomoć.

“Prenesite tu poruku vašim poznanicima ili članovima obitelji koji se bore s tim problemom! Ovisnost o alkoholu je izlječiva.” – poručio je, između ostalog, Igor Salopek.