Aktualno OG sada Ogulin

U Ogulinu održana akcija “Mir i dobro”

Ovim putem apeliramo na roditelje da budu odgovorni“.

Na Trgu Petra Stipetića danas su djelatnici PU karlovačke proveli akciju “Mir i dobro”. Glavni cilj akcije bio je upoznavanje građana s opasnostima od oružja i minsko-eksplozivnih sredstava.
Policijski službenici građanima su dijelili promotivne materijale, a na velikom ekranu tijekom akcije emitiran je edukativni film na temu opasnosti i zamki koje krije uporaba pirotehničkih sredstava. Bila je ovo ujedno i prilika građanima za predaju oružja, streljiva i minsko-eksplozivnih sredstva koje nelegalno posjeduju, a bez ikakvih sankcija.

Niame, dugogodišnje iskustvo pokazuje da će zbog božićnih i novogodišnjih blagdana veći broj građana nabavljati petarde, rakete i druga pirotehnička sredstva za zabavu u slobodnoj prodaji te se očekuje i nezakonita nabava sredstava čija je prodaja nedopuštena.

Stoga su, ovom akcijom, policijski službenici željeli upozoriti građane na opasnost od zlouporabe oružja, streljiva, eksploziva, bombi, eksplozivnih i pirotehničkih sredstava, a posebice od improviziranih sredstava kućne izrade. Nažalost, neželjene posljedice koje nastaju korištenjem oružja, raznih eksplozivnih i pirotehničkih naprava dio su stvarnosti koja se ne događa drugima, već svima nama.

“Ovim putem apeliramo na roditelje da budu odgovorni, da ne podcjenjuju zainteresiranost djece za oružje i eksplozivna sredstva. Savjetujemo da oružje i streljivo treba čuvati tako da ne bude dostupno drugima, posebice djeci. Djeca olako drže da petarde nisu eksplozivna sredstva iako njihova uporaba ima za posljedice ozljeđivanje šaka, prstiju, lica i očiju, kao i oštećenje sluha.” – poručili su danas u Ogulinu djelatnici PU karlovačke.