Aktualno OG sada Ogulin

Odobreno 703.000 bespovratnih kuna za uređenje šetnice prema Kleku

Kako doznajemo, u četvrtak je vodstvo HPD-a Klek sa Agencijom za plaćanje u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju potpisalo Ugovor za „Uređenje planinarske šetnice Vučići – Klek“.

Radi se o 100 % sufinanciranju iz fondova Europske unije, u iznosu od 703.000,00 kuna. Potpisivanjem ovog ugovora kolijevka Hrvatskog planinarstva i alpinizma pružit će planinarima i posjetiteljima Kleka bogatiji sadržaj na planinarskoj stazi Vučići – Klek. Partner u ovom projektu ogulinskom planinarskom društvu je Grad Ogulin, koji je pružio tehničku podršku, ugovorio i financirao idejno rješenje koje je izradila tvrtka Kreativni krajobrazi iz Zagreba i administrativnu prijavu koju je provela DOTA, obrt za poslovno savjetovanje. I tijekom provedbe projekta Grad Ogulin će pružiti tehničku podršku za provedbu javne nabave, izradu izvještaja i ostale radnje potrebne tijekom provedbe projekta.

Obnova i uređenje planinarske šetnice Vučići-Klek pridonijet će očuvanju prirodnih, ekoloških i kulturnih sustava, edukaciji o održivom gospodarenju i zaštiti šuma, rekreaciji i odmoru planinara i rekreativaca, te samim tim obogatiti turističku ponudu Grada Ogulina.