Aktualno OG sada Ogulin

Godišnji plan natječaja za 2020. godinu

Kako je planirano, tijekom siječnja stručne službe Grada Ogulina raspisati će natječaje, odnosno javne pozive za financiranje programa, projekata ili manifestacija koje provode organizacije civilnog društva u 2020. godini.

Objavljeni Godišnji plan natječaja/ javnih poziva u 2020. godini za financiranje programa, projekata ili manifestacija koje provode organizacije civilnog društva sadrži podatke o davatelju financijskih sredstava, području, nazivu i planiranom vremenu objave javnog poziva/natječaja, ukupnom iznosu raspoloživih sredstava, rasponu sredstava namijenjenih financiranju pojedinog programa, projekta ili manifestacije, očekivanom broju programa, projekata ili manifestacija koji će se ugovoriti za financiranje i eventualno druge podatke.

Godišnji plan je izrađen sukladno Programu javnih potreba u kulturi i tehničkoj kulturi za 2020. godinu, Programu javnih potreba u sportu za 2020. godinu te analize dosadašnjih projekata i programa organizacija civilnog društva kojima smo identificirali potrebe u Gradu Ogulinu.

Prioritet financiranja u 2020. godini bit će programi, projekti ili manifestacije koje će provoditi organizacije civilnog društva u slijedećim područjima: kulture i tehničke kulture, sporta, sportskih manifestacija, socijalne skrbi i humanitarne djelatnosti, promicanja prava osoba s invaliditetom i djece s teškoćama u razvoju, prevencije i borbe protiv svih oblika ovisnosti, udruga proisteklih iz Domovinskog rata, poljoprivrede te drugim područjima od interesa za opće dobro.

Za programe udruga u kulturi i tehničkoj kulturi, proračunom Grada Ogulina za slijedću godinu, planira se izdvojiti ukupno 320.000,00 kuna, a okvirni datum okončanja natječaja predviđen je tijekom veljače.

Za predlaganje programa javnih potreba iz područja socijalne skrbi, udruga proizašlih iz Domovinskog rata i ostalih udruga od interesa za Grad Ogulin za 2020. godinu, sukladno planu, izdvojit će se ukupno 285.000,00 kuna.

Godišnji plan natječaja/ javnih poziva u 2020. godini za financiranje programa, projekata ili manifestacija koje provode organizacije civilnog društva možete pronaći i pročitati na web stranici Grada Ogulina.