Aktualno OG sada Ogulin

Bajkoviti advent u Ogulinu zaslužuje čistu peticu!

S pravoslavnim Božićem okončana je i manifestacija Bajkoviti advent u Ogulinu. Tijekom nešto više od mjesec dana organizatori su nam pripremili program bogat raznovrsnim sadržajima u kojima smo uživali. Po mnogo čemu Ogulinci će pamtiti ovo izdanje manifestacije u čiju realizaciju su bili uključeni gotovo svi, od odgojno – obrazovnih ustanova, gradskih ustanova i institucija, privatnih tvrtki i obrta, udruga civilnog društva i brojnih pojedinaca koji su svojim trudom i radom ispričali priču o zajedništvu i ljubavi u blagdansko vrijeme.

Ove godine naglasak manifestacije stavljen je na lokalne i tradicijske proizvode, ali i ekologiju pa su svi ukrasi izrađeni od prirodnih materijala – drveta i slame. Na blagdan Sv. Lucije Ogulin je dobio i najljepše jaslice ikada koje su izradili polaznici radionice izrade skulptura od slame, pod vodstvom Marije Trdić Ćuk. Jaslice i Bajkoviti advent u Ogulinu danima su plijenile pažnju nacionalnih medija.

Teško je nabrojati u kratko vrijeme sve sadržaje u kojima smo uživali. Između ostalog, Grad Ogulin nam je priredio i dva Dočeka Nove godine na otvorenom. Bilo je izložbi, radionica, koncerata, a pun pogodak bio je i, više no popularan, Pub kviz.

Bili su to dani radosti i veselja, a da sve bude doista bajkovito i čarobno u dane blagdana brinuli su se marljivi djelatnici Turističke zajednice Grada Ogulina, Pučkog otvorenog učilišta Ogulin, ali i brojnih drugih gradskih ustanova i institucija koji su pomogli realizaciju ovog događaja.