Aktualno OG sada Ogulin

Radovi na izgradnji reciklažnog dvorišta teku po planu

Gradonačelnik Dalibor Domitrović sa zamjenikom Danielom Vukeljom i suradnicima posjetio gradilište reciklažnog dvorišta.

Gradilište se nalazi kod pročistača otpadnih voda u Galgama. Tamo se sastao s izvođačem i nadzornim inženjerom kako bi provjerio kako radovi teku, te ima li problema pri izvedbi. Prema tvrdnjama izvođača za sada su vremenski uvjeti bili idealni tako da radovi izvrsno napreduju. Ostane li i dalje tako, reciklažno dvorište će biti dovršeno u roku.

Za izgradnju reciklažnog dvorišta za izvođača je, postupkom javne nabave, odabrana tvrtka HIS d.o.o. iz Donje Višnjice. Ova tvrtka je za građevinske radove angažirala podizvođača, tvrtku Lidar d.o.o. iz Ogulina. Za obavljanje geodetskih usluga izvođač i stručni nadzor također su angažirali tvrtke iz Ogulina. Nadzor nad radovima provodi tvrtka Planum iz Karlovca, a za voditelja projekta, u ime Grada Ogulina, imenovan je Zdenko Trninić.

Projekt je u fazi izvedbe gornjeg ustroja, odnosno tamponskog sloja, nakon čega kad zatopli, slijedi asfaltiranje. Paralelno se izvode radovi na instalacijama i temeljima za montažne objekte i opremu. Zemljani radovi i donji ustroj platoa su dovršeni. Ugovorni rok za izvedbu radova je 120 dana, a vrijednost projekta iznosi 2,4 milijuna kuna s PDV-om, od čega je 70% sufinancirano iz EU fondova.