Aktualno OG sada Ogulin

Ogulin među vodećima po izdvajanju za potpore poljoprivrednicima

Tijekom 2018. godine u Hrvatskoj je za potpore poljoprivrednicima najviše izdvojio Ozalj, a među vodećim gradovima našao se i Ogulin.

Piše to portal Gradonačelnik.hr, a na temelju podataka FINA-e za 2018. godinu. Kao što smo u uvodu istaknuli najviše je za subvencioniranje poljoprivrede izdvojio Grad Ozalj – 2,51 posto, a slijede ga gradovi Otok, Vrgorac, Sinj, Ivanić Grad, Ludbreg, Popovača, Ogulin, Našice i Novska.

U odnosu na broj stanovnika, subvencije su bile u 2018. najizdašnije u Gradu Otok – 101,46 kuna, slijedi već spomenuti Ozalj, pa Vrgorac s isplaćenih 72,50 kuna po stanovniku, Ivanić Grad – 45,42 kune, spomenuti Ludbreg, pa Ogulin – 36,24 kune, Popovača – 31,02 kune, Novska, Vukovar koji je po stanovniku izdvojio za poljoprivredu 28,57 kuna i Sinj sa 27,35 kuna.

Među prvih deset svrstali su se mali i srednji gradovi, a takva je zastupljenost prisutna i gleda li se dalje ljestvica vodećih. Od velikih gradova Karlovac se našao na 15. poziciji, a slijedi Velika Gorica kao 51. grad na ljestvici izdvajanja subvencija za poljoprivredu.

Hrvatska, a posebno onaj kontinentalni dio, velik potencijal vidi u poljoprivredi, a da ta industrija uz stalno usavršavanje, ima budućnost, pokazuje i velik broj istraživanja. (gradonačelnik.hr; ogportal)