Aktualno OG sada Ogulin

Prezentiran RAISE Youth projekt

Prezentacija je održana s ciljem stvaranja kontakata s mladim nezaposlenim ljudima našeg kraja.

Danas je u velikoj dvorani Gradske vijećnice održana prezentacija jedinstvenog projekta pod nazivom RAISE Youth. Projekt je to koji se, među ostalim, fokusira na zapošljavanje nezaposlenih mladih ljudi, u dobi od 20 do 30 godina starosti, u ruralnim područjima Like. Na taj način naglasak je stavljen i na revitalizaciju Like kao područja s ogromnim potencijalom za gospodarski, društveni i ekološki razvoj. Projekt i njegove ciljeve nazočnima je prezentirala predsjednica Inicijative za održivi rast iz Zgreba Mary Ann Rukavina Cipetić.

Nositelj ovog trogodišnjeg programa je upravo GTF – Inicijativa za održivi rast iz Zgreba, a financiran je, iznosom od 3,1 milijuna eura, iz Fonda Europskoga gospodarskog prostora te Norveškog fonda za regionalnu suradnju. Partneri na projektu su Grad Gospić, te još 4 organizacije iz Španjolske, Rumunjske i Bugarske. Projekt će trajati do 31. prosinca 2021. godine.

Prezentaciji zapošljavanja mladih su, osim zamjenice gradonačelnika Ivane Salopek Šumonje, nazočili i djelatnici gradske uprave, pojedini direktori i ravnatelji gradskih tvrtki i ustanova, te dobar broj predsjednika Mjesnih odbora Grada Ogulina.

Prezentacija je održana s ciljem stvaranja kontakata s mladim nezaposlenim ljudima našeg kraja, a upravo u tom segmentu su važni predsjednici ogulinskih Mjesnih odbora koji najboje poznaju ljude na svom području. Želja nositelja projekta je upoznati se s njima i upoznati ih sa postojećim, ali i novim prilikama za (samo)zapošljavanje u njihovim sredinama na održiv i inovativan način, koristeći lokalne resurse i poštujući potrebe lokalne zajednice.

Vodstvo Grada Ogulina prepoznalo je ovaj projekt kao razvojni potencijal i novu priliku za mlade nezaposlene Ogulince, pruživši mu punu podršku.